Qoqo presenteert "Lily Dale"

Zaterdag 12 december 2020 19 uur
Zondag 13 december 2020 13 en 16 uur
Zondag 9 mei 2021 13 en 16 uur
Locatie: Bibliotheek VanNu/Parrotia  (max 30 personen publiek)
Qoqo presenteert de verhalende moderne dansvoorstelling "Lily Dale". Met als achtergrond Het Emile van Loonhuis zal de hal van de bibliotheek omgetoverd worden tot theater.  (Maximaal 30 personen publiek) In deze unieke locatie danst Qoqo haar nieuwe voorstelling, geschikt voor jong en oud.

Begin 20ste eeuw werd vlak bij de stad New York het kleine dorpje Lily Dale gesticht. Oorspronkelijk een plek waar mensen van zeer verschillende pluimage bijeen kwamen. Enerzijds was het een ontmoetingsplek voor spiritualisten, die er verschillende ceremonies hielden om in contact te komen met de geesten in het hiernamaals. En anderzijds was het een ontmoetingsplek voor vrijdenkers, die elders niet de gelegenheid kregen om hun idee├źn uit te spreken. Twee hele verschillende groepen, spiritualiteit vs logica. Maar beide hadden ze een ding gemeen, het anders denken dan dat er op dat moment gangbaar was in de maatschappij. 

Deze voorstelling is ge├»nspireerd op dit bijzondere dorpje in Amerika en gaat over de zoektocht van de mens naar vragen die niet te beantwoorden zijn en de absurditeit soms in ons handelen omdat veel dingen ons verstand te boven gaat. Tevens gaat dit stuk over alle mensen die durfden anders te denken en daarom veelal verketterd werden en is het een ode aan alle sterke vrouwen uit de geschiedenis die opkwamen voor hun rechten.  

Fotografie: Erik Jacobs: