Dansgroep Qoqo

Qoqo is een moderne dansgroep opgericht in augustus 2012 als een danswerkplaats en broedplaats voor verhalende moderne dansvoorstellingen.

Deze dansgroep bestaat uit enthousiaste vergevorderde cursisten van QoqoDans die meerdere lessen per week volgen en uit dansdocenten.

Het doel van Qoqo is om te experimenteren met moderne dans en om voorstellingen te maken voor een breed publiek. 

Qoqo staat onder artistieke leiding van Raquel de la Fuente. Dansers voor deze groep worden gevraagd door de docent.

Qoqo "Middernachtbibliotheek"

Zondag 13 oktober 2024 13 en 16 uur
Zondag 20 oktober 2024 13 en 16 uur

Voorgaande projecten

Zondag 9 oktober 2022, 13 en 16 uur
Zondag 16 oktober 2022, 13 en 16 uur
Locatie: Bibliotheek VanNu / Parrotia

Kom dat zien! Entree kost €8 en is te reserveren via [email protected]

Qoqo presenteert de verhalende moderne dansvoorstelling Superhelden. Met als achtergrond het Parrotia theater zal de hal van de bibliotheek omgetoverd worden tot theater. In deze unieke locatie danst Qoqo haar nieuwe voorstelling, geschikt voor jong en oud.
“Iedereen om haar heen is een superheld, echt waar, werkelijk iedereen. Maar laat ik bij het begin beginnen, hooggeëerd publiek. Het duurde namelijk heel lang voordat ze zelf door had dat ze onzichtbaar was.”
De onzichtbare wordt door niemand gezien. Omgeven door 8 superhelden, waarvan blijkt dat hun superkrachten tevens hun mankementen zijn, komt de onzichtbare er langzaam achter dat haar geluk niet gerelateerd is aan succes. Misschien is ze toch niet zo onzichtbaar als ze denkt?
Choreografie: Raquel 
Dans: Rowy, Judith, Wendy, Ellen, Monique, Lisette, Linde, Niki en Lois 


Qoqo "Lily Dale"

 

Zaterdag 12 december 2020 19 uur
Zondag 13 december 2020 13 en 16 uur
Zondag 20 juni 2021 13 en 16 uur 


Locatie: Bibliotheek VanNu/Parrotia  
Qoqo presenteert de verhalende moderne dansvoorstelling "Lily Dale". Met als achtergrond Het Emile van Loonhuis zal de hal van de bibliotheek omgetoverd worden tot theater.  


Qoqo "Engelen en Raven" 

 

Deel 1 is de voorstelling “Engelen”. Een groep vriendinnen gaat op vakantie met het vliegtuig. Het noodlot slaat toe. Het vliegtuig stort neer en ineens bevinden ze zich in een hele andere werkelijkheid. Als engelen kijken ze neer op het leven op aarde en verwonderen zich over de gekkigheid die de mensen uithalen. 

Deel 2 is de voorstelling “Raven”. In deze voorstelling gaan we terug in de tijd, net voordat de bankencrisis ontstaat. In de pit, de plek op de beursvloer waar het handelen feitelijk plaats vindt, proberen de raven uit alle macht hun financiële producten te verhandelen en zo veel mogelijk geld te verdienen. De bubbel om hen heen wordt steeds groter en staat op het punt om te klappen. Af en toe ontsnapt er een raaf uit deze bizarre voor velen onbekende wereld en vliegt terug naar de natuur. De dansers transformeren zicht constant van mens tot raaf en andersom en onderzoeken waar het allemaal goed voor is...

Qoqo: Hotel Mozaiek

 

Hotel Mozaiek is een stoffig hotel op de rand van onze planeet. Verschillende eigenaardige personnages trekken voor het weekend naar het hotel. 

Ze zijn allemaal met dezelfde reden naar dit hotel gekomen: de naderende zonsverduistering. Vanaf deze plek op aarde het beste te bewonderen.

Zonder elkaar echt te leren kennen hebben ze al snel een mening over elkaar. 

Wanneer de zonsverduistering eenmaal plaatsvindt wordt het erg kil en beseffen ze dat ze elkaars warmte nodig hebben om gelukkig te zijn...

Qoqo: "Sterrenstof"

 

De dansvoorstelling "Sterrenstof" gaat over het vergaren van eeuwige roem en de vergankelijkheid daarvan. Gevallen sterren proberen nog één keer hun dromen na te jagen om het onmogelijke te bereiken. Tevens gaat "Sterrenstof" over het mooie universum vol vonkelende sterren, dat ons tegelijk laat zien hoe klein we eigenlijk zijn.

Qoqo: "Platvoeten"

 

De voorstelling “Platvoeten” is een moderne dansvoorstelling. Zeven dansers kunnen geen rust vinden en blijven oneindig doorlopen op zoek naar een plek waar zij kunnen aarden. Dit resulteert in een onwaarschijnlijke zoektocht met afwisselend grappige en ontroerende momenten. “Platvoeten” is een voorstelling bedoeld voor jong en oud.