Raquel de la Fuente

+ Eigenaresse dansstudio QoqoDans
+ Docente dans
+ Choreografe
+ Organisator dansvoorstellingen
+ Artistiek leider Dansgroep Qoqo
+ Maker dansfilms
+ Medewerker Switch2Move

"Niks is mooier dan mensen om je heen te hebben aan wie je je passie voor dans kunt overdragen."

Raquel volgde haar opleiding aan de Rotterdamse Dansacademie, waaraan zij in 2000 afstudeerde. Hierna danste zij in verschillende producties in o.a. Amsterdam en Barcelona. 
Naast haar werkzaamheden als danseres ging Raquel werken bij verschillende scholen als docent klassiek ballet en moderne dans. In 2007 richtte Raquel mede Het Dansatelier op, waaruit nu QoqoDans is voortgevloeid. 
Met de balletschool maakt zij vele dansvoorstellingen in verschillende theaters.
Van 2010 tot 2020 was Raquel tevens werkzaam binnen de opleiding MBO Dans te Goes en Roosendaal als docent klassiek ballet, moderne dans en dansimprovisatie en was zij betrokken bij vele projecten.
In 2012 richtte zij de dansgroep Qoqo op waarmee zij vele avondvullende voorstellingen maakten en aan vele projecten meedeed.
Na een interne opleiding gevolgd te hebben bij Andrew Greenwood van Switch2Move werkt Raquel sinds september 2021 mee aan het onderzoek dat S2M uitvoert naar het effect van dans/beweging bij mensen met Parkinson en dementie.
In september 2021 richtte Raquel ontwikkelde Raquel lesmethode Qoqo+. Een lesmethode geïnspireerd op de SIM methode en speciaal gemaakt voor senioren. Linde Hanny

+ Dansdocent dansstudio QoqoDans

+ Eigenaresse (kinder)dansschool Vive la Danse

+ Dansdocent dans/ turn/ twirlscholen in Bergen op Zoom en Kapelle

+ Choreografe

+ Organisator dansvoorstellingen

+ Danseres dansgroep Qoqo

+ Pedagogisch medewerker kinderopvang De Klimroos


‘’Danstechnieken, zelfvertrouwen vergroten, partnering, het verbeteren van grove en fijne motoriek, creativiteit, muzikaliteit, fantasie stimuleren, podiumervaring opdoen. Allemaal danseigenschappen die ik met alle liefde en plezier overbreng op mijn (beginnende) dansers.’’

Linde volgt danslessen vanaf haar derde levensjaar. Sinds 2002 krijgt zij klassieke en moderne danslessen van Raquel de la Fuente. Linde studeerde in 2015 af aan de dansopleiding MBO Dans Goes. Zij liep o.a. stage als uitvoerend danseres in Attractie –en vakantiepark Slagharen, in de voorstelling ‘Marjon’ van zangeres Marjon van Iwaarden en als assistente van illusionist Paul Weiss. In 2014 richtte zij de kleine dorpsdansschool Vive la Danse op in Wouw voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 13 jaar. Tevens geeft Linde les in de stijlen peuter/kleuterdans, klassiek ballet, moderne dans, jazz dans en combi gym-dans bij verschillende dansscholen en ondersteunt zij de danstechnieken bij twirl –en turnscholen. Drie middagen in de week werkt Linde als pedagogisch medewerker bij de buitenschoolse opvang van basisschool De Klimroos. Ook hier kan zij haar creativiteit in dans en sport uiten.

Sinds de oprichting van dansgroep Qoqo in 2012 o.l.v. Raquel danst Linde mee met de projecten en voorstellingen die deze vergevorderden dansgroep kent.

Rowy Goorden

+ Dansdocent dansstudio QoqoDans

+ Choreografe en dansdocent opgeleid te Codarts Rotterdam 
 

"Als jij bij mij op les komt staat samen creëren en het samen uitproberen centraal waar het resultaat maar ook plezier belangrijk is. Spreekt dit jou aan kom dan een proefles volgen. Zodat wij deze uitdagingen aan kunnen gaan. "


Rowy haar passie voor het lesgeven is begonnen op de middelbare school. Ze deed auditie bij de opleiding Mbo Dans te Goes. Hier heeft ze in 2019 haar diploma behaald voor danscoördinator. 

Dit was niet genoeg voor haar dus ze ging naar het hbo in Rotterdam. Hier volgt ze een studie docent dans. 

 In het jaar 2018 is ze begonnen met het lesgeven bij Het Dansatelier waar ze nog steeds met heel veel energie en enthousiasme les geeft. In het jaar 2019 is Rowy gaan dansen bij Qoqo wat onder leiding is van choreografe Raquel. 

Rowy wordt blij van lesgeven en vindt het leuk om samen met anderen nieuwe dansvaardigheden te leren waar plezier centraal staat.